Božična darila

Božična darila | Dekoracija za darilo

Pa je prišel ta čas.

Zame najlepši čas v letu. Približujemo se božično-novoletnim praznikom.

Namen tega časa ni, da se bašemo s hrano in pretiravamo z nakupom daril. Naklonjenost lahko izrazimo z malenkostjo, nasmehom in dobrim dejanjem. Vseeno pa ljudje zelo radi pretiravamo z nakupovanjem božičnih daril.

Si tudi ti med tistimi, ki zadnje dni pred božičem mrzlično išče tista prava božična darila?

Če se peljemo mimo nakupovalnih središč, lahko opazimo gnečo ljudi. Trgovine so polne ljudi, ki bodo s polnimi vozički hrane napolnili svoje domače hladilnike za božično večerjo. Kupujejo ogromna darila, ki jih bodo postavili pod smrekico, ker bodo s tem razveselili svoje otročke. Ja, tudi jaz se odločim kdaj za takšen nakup, pa mi je vedno žal, saj odidem domov slabe volje in živčna, ker nikoli ne veš, kaj boš nekomu podaril. Ljudje se preveč trudimo za naklonjenost, se ti ne zdi?

Božična darila | Smrekova vejicaBožična darila | Darilo v kozarcu

Letos sem za rojstni dan od mojih punc iz domačega kraja prejela super darilo, zraven pa polno priboljškov, ki bodo polepšali moje slaščice, piškote, kolačke. In ker smo se prejšnjo sredo v studio Femini - kjer obiskujem treninge bootcampa - obdarovale, mi je na misel prišla enaka ideja. Našla sem velik kozarec in ga napolnila z dobrotami, ki bodo prišle prav za pripravo cake popsov ali pa mogoče kakšne druge slaščice.

Božična darila | Podari unikatno darilo

Kaj potrebujemo za pripravo tega božičnega darila?

 • velik kozarec za vlaganje (1 liter)
 • set palčk za cake popse
 • zavitek vanilijevega sladkorja
 • zavitek pecilnega praška
 • paketek čokoladnih mrvic
 • aroma jagode

Lahko izberemo poljubno velikost kozarca, vanj pa položimo poljubne dodatke za peko. Ker smo v času leta, kjer še posebej radi pečemo okusne piškote, bo to vsakemu prišlo prav. Lahko pa piškote spečemo sami in jih podarimo v kozarcu, ki ga nato lično okrasimo.

Božična darila | Ideja za božično darilo

V prihajajočih dneh ti želim, da napolniš srce z ljubeznijo. Ne beli si glavo, pa naj gre še za tako hudo reč. Izpusti negativne misli za nekaj dni. Nasmej se. Pomagaj drugim. Bodi hvaležen. Pozabi na to, kaj ima tvoj sosed več kot ti. Odmisli tečnega šefa. Zapleši. Zvečer pa se stisni k svoji boljši polovici in skupaj uživajta v skodelici vroče čokolade!

Kategorije: Iz domače kuhinje

4 komentarjev

 1. Profilna slika odf Viktorija Balic Krapes
  Viktorija Balic Krapes said on december 24, 2015
  Super ideja - le pozorni bodite kje kupujete AROME in barvila. Klasične arome kupljene na naših policah ( Špar.Mercator........vsebujejo 3 kemične substance ,ki so visoko kancerogene. Čeprav je stvarca majhna ,se mi zdi to kljub temu pomembno v tem našem času ,kjer že tako pojemo veliko nepotrebnega. Tudi sama sem bila opozorjena na to in ko sem stvar preverila me je skoraj kap in sem 3 stekleničke še neodprte vrgla v koš za smeti. Mislim ,da je bolje uporabljati naravne barve ,saj te umetne povzročajo alergije in še marsikaj. VEDNO preverjajte E-je,ki so napisani n stekleničkah, kaj pomenijo ,pa boste videli pri čem ste. Želim vam veliko ustvarjalnega poleta.
  1. Profilna slika odf Natalija Ajster
   Natalija Ajster said on januar 3, 2016
   Hvala, Viktorija.. V prihodnje bom bolj pozorna. Hvala za prinetne želje. ☺️
 2. Profilna slika odf Nataša
  Nataša said on januar 3, 2016
  Super ideja ja! Tudi sama sem letos obdarovala na podoben način, le da sem namesto pripravka za piškote/cakepops-e dala v kozarce mešanico za vročo čokolado z marshmallows-i :D
  1. Profilna slika odf Natalija Ajster
   Natalija Ajster said on januar 3, 2016
   Uuu, sliši se okusno! Se priporočam za naslednje leto, hehe.