Fridin vikend čokolade

Fridin vikend čokolade | November 2015

Kdaj? petek, 27. in sobota, 28. november 2015
Kje? Europark, Maribor

--

Že poznate Teto Frido?

Tudi jaz je nisem. Vam pa priporočam, da kdaj poskusite njene slaščice. Tokrat sva se z našo Majo odpravili v Maribor, v drugo nadstropje Europarka, kjer se je odvijal Fridin vikend čokolade. Poskrbeli so za vse čokoholike, tako za najmlajše kot mlade po srcu in za nas, ki smo bili "strici iz ozadja".

Fridin vikend čokolade | November 2015
Fridin vikend čokolade | Stojnica tete FrideSama ne sodim v skupino čokoholikov, ki je z njo obsedena, sem pa vseeno velikokrat radovedna, da jo poskusim in v različni literaturi pregledam po dolgem in počez, kaj vse se da iz nje začarati. In tokrat me je začaral "svetovni mojster čokolade", ki je prikazal različne čokoladne tehnike, pa tudi super enostavno pripravo pralin.

Spoznali sva, da je najboljša prijateljica čokolade, predvsem bele - temperatura. Posebej pomembna je pri izdelavi čokoladnih slaščic - pralineji, čokoladne tablice ali pa preprosti oblivi. Prava temperatura je pomembna tako za končni izgled kot okus čokolade. Kar sem sama doživela pri neprimerni temperaturi je njena lomljivost in izguba sijaja.


Fridin vikend čokolade | Avstrijski mojster čokoladeFridin vikend čokolade | Seme kakavovcaTeta Frida je letos povabila na Fridin vikend čokolade. Kaj pa je bilo možno kupiti na stojnici?

Na stojnici pa je bilo mogoče kupiti še nekaj prisrčnih daril, ki bodo prav prišla v času prihajajočih praznikov - piškoti, čokoladne tablice, marmelade z okusom čokolade, ... Oči si lahko pasemo že ob pogledu Fridine spletne strani, sline pa se nam bodo cedile tudi, če obiščemo katero od slaščičarn ali gostilnic, kjer njene slaščice tudi ponujajo.

Fridin vikend čokolade | Darilni paketFridin vikend čokolade | Darilna škatla