Je 5 obrokov na dan resnično potrebnih?

je-5-obrokov-na-dan-resnicno-potrebnih

 

Zakaj se priporoča rednih pet obrokov, da vzdržujemo raven sladkorja v krvi in inzulina? V kolikor raven sladkorja pade lahko telo doživi hipoglikemični padec, ki ga občutimo kot volčjo lakoto, razdraženost, tudi vrtoglavico.

Slaba stran petih obrokov je, da to niso trije osnovni obroki in dva manjša prigrizka, ampak je hitro lahko to pet preobilnih obrokov, še posebej če so neustrezno sestavljeni in vodijo v povečano težo.

Prepogosti obroki pa tudi starajo telo, namesto, da se naše telo regenerira in odstranjuje odmrle celice in odvečne strupe, je prepogosto preobremenjeno in se mora ukvarjati s hrano (pogosto tudi škodljivo) in se nima časa regenerirati, ter se tako prekomerno troši in stara.

Kot zdravstveni trener vam pomagam ugotoviti, koliko obrokov na dan in kakšnih je optimalno za vaše stanje in doseganje različnih ciljev od hujšanja do izboljšanja ženskega zdravja. Brezplačna konzultacija na www.simonegodina.com.

Naročite se na naše videoposnetke in bodite na tekočem z novimi recepti in nasveti! Kliknite gumb 'YouTube' in obveščeni boste o novih video-vsebinah!