Prigrizki in finger food pri Nataliji, 1. del

Prigrizki in finger food pri Nataliji, 1. del

11. marca 2014 sem se na Akademiji Jezeršek udeležila delavnice 'prigrizki in finger food'. Naučili so nas združevati okus, barvo in teksturo v slasten grižljaj. Kateri prigrizek uporabiti za kateri dogodek. Za pripravo niso potrebne drage in posebne sestavine, le hladilnik moramo odpreti in takoj najdemo nekaj za ustvarjat.

Kaj so to prigrizki in finger food?

Gre za hrano, pripravljeno v majhnih zalogajih, ki jo jemo z rokami. Servirana je v posodicah ali krožničkih, lahko pa se postreže na nabodalcih ali uživa kot samostojen zalogaj.

Primeren je za zabave oziroma prostor, v katerem želimo, da se ljudje prosto gibajo. Zakaj bi ponujali vedno "zlajnano" posodo čipsa in slanih palčk, če lahko z malo truda in v kratkem času pripravimo zapeljiv in odličen prigrizek.

Polna znanja sem oktobra 2014 priredila svoj finger food večer za moje sodelavce.

Za recepte pobrskaj po naši kuhni!

Kategorije: Prispevki s terena