Ajdovi skutini štruklji

Čas priprave
70 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
8 oseb
Obrok
Priloga
Skuhal
Datum objave
50 dkg
ajdova moka
2/3 l
vrela voda
1/2 žlica
sol
1 lonček
ostra moka
60 dkg
skuta
2 ščepec
sol
10 list
bazilika
Ajdovi skutini štruklji

Obožujem ajdo. In štruklce. Jedi iz ajde so bogato hranljive. Ajda ne vsebujejo glutena, dviguje nivo energije, je bogat vir Mg, ima zelo kakovostne ter lahko prebavljive beljakovine.

  1. Ajdovo moko poparimo z vrelo slano vodo. Dobro premešamo in ohladimo.
  2. Zgnetemo v testo, dodamo malo ostre moke - za boljšo obdelavo testa.
  3. Pripravimo skutin nadev: eko skuto spasiramo, ji dodamo jajce in sol.
  4. Testo razvaljamo na pomokani deski. Po celem namažemo z skutinim nadevom.
  5. Zvijemo v štrukelj.
  6. Štrukelj zavijemo v kuhinjsko krpo ali v živiljsko folijo in kuhamo v slanem kropu.
  7. Prepražimo drobtine.
  8. Kuhane štruklje narežemo in jih povaljamo v praženih drobtinah ter dodamo še liste bazilike.

3 komentarjev

  1. Profilna slika odf Natalija Ajster
    @mihelcadm Tole pa izgleda noro dobro!
    1. Profilna slika odf MihelcaDM
      kar rokave zavihat pa preizkusit, res so fajn, kot priloga ali h kompotu,...meni so vse ajdove jedi čudovite. Še vzglavnik imam iz ajde. pa pa
      1. Profilna slika odf Natalija Ajster
        Štrukljev se nikoli ne lotim, ker me je strah, da se mi bo med kuhanjem vse razlezlo. :)

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.