Aperol Spritz

Čas priprave
2 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Napitki
Skuhal
Datum objave
3/5 dcl
Prosecco
2/5 dcl
Aperol
1/5 dcl
Radenska
1 rezine
pomaranča
4 kocka
led
Aperol Spritz

Aperol Spritz mi nikoli ni bil všeč. Vse dokler ga nisva začela naročevati lani, na dopustu v Rimu, ker tam si ga pač "moral". Gre za tradicionalni koktajl, ki izvira iz Italije. In v Rimu se pije samo to ali Campari (recept kdaj drugič). Ob toplih večerih, ko so polne ulice razigranih in veselih ljudi, se srka tale odličen koktajl, ki mogoče vsakemu ni všeč. A če vztrajaš, ti postane priljubljen. :) 

Aperol Spritz ni samo poživljajoče oranžne barve, za katero poskrbi sam Aperol in rezina pomaranče, ampak je tudi odlična družba ob poletnih večerih, ko sedimo na terasi sami ali pa v dobri družbi. 

  1. V kozarec za vino damo led, prelijemo s penino, aperolom in radensko ter dodamo rezino pomaranče.