Babičino pecivo

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
4 kos
jajce
20 dkg
sladkor
1 zavitek
vanilijev sladkor
1 dcl
olje
1 dcl
mleko
20 dkg
moka
1/2 zavitek
pecilni prašek
1 lonček
kisla smetana
Babičino pecivo

Razen imena, nima babičino pecivo nikakršne povezave z babicami. Ali pač? :) Ker sem babičino pecivo velikokrat poskusila že pri fantovi mami, sem si rekla, da bom poskusila tudi jaz. Pecivo je za speči zelo enostavno, prav tako pa tudi zelo okusno, saj je kombinacija jagodnega džema in kisle smetane več kot odlična. 

--

Prijazen nasvet:

  • uporabite marmelado/džem, ki ga imate na voljo
  1. Vanilijev sladkor, sladkor in jajca penasto umešamo.
  2. Dodamo olje, mleko in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom.
  3. Pečemo 20 minut na 180 stopinj C.
  4. Ko je biskvit pečen, počakamo, da se ohladi in ga nato prerežemo.
  5. Eno stran biskvita namažemo z marmelado, drugo stran s kislo smetano.
  6. Stran s kislo smetano položimo na stran z marmelado.
  7. Po zgornjo stran biskvita na tanko namažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko.