Bananin mousse

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
4 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
200 g
sladka smetana za stepanje
2 zavitek
vanilijev sladkor
1 dcl
rum
1 žlica
maslo
1 večji
pomaranča
4 večji
banana
1 vrečka
želatina v prahu
Bananin mousse

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki ima še vedno prostor za sladico, ne glede na to kako ste se najedli? Ja tudi jaz.

Bananin mousse je ravno pravšnja sladica, ki paše po obilnem kosilu. Je lahka sladica, vendar še vedno zapolni tisti kotiček v vašem trebuščku, ki hrepeni po sladkem.

Nasvet:

  • bananin mousse naj bo res mrzel, saj je takšen najboljši,
  • pri flambiranju banan bodite zelo previdni, da česa ne zažgete,
  • ne uporabite večje količine ruma, kot je navedena saj je plamen, ko prižgete banane, tako še večji,
  • namesto ruma lahko uporabite katero drugo žgano pijačo.

Naročite se na naše videoposnetke in bodite na tekočem z novimi recepti in nasveti! Kliknite gumb 'YouTube' in obveščeni boste o novih video-vsebinah!

  1. Banane olupimo prerežemo na polovico in nato še vzdolžno.
  2. V ponvi, v katero smo dali maslo, popražimo banane do zlato rjave barve na obeh straneh. Nato čez banane polijemo rum in prižgemo.
  3. Počakamo, da rum pogori. Ko je ogenj ugasnil, vroče flambirane banane damo v blender. Dodamo se šok pomaranče, vanilijev sladkor in želatino v prahu in vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko kašo.
  4. Kašo nato zlijemo v skledo in pustimo da se ohladi.
  5. Medtem ko se kaša hladi, stepemo smetano in ko se je bananina kašica ohladila, ji na rahlo primešamo stepeno smetano.
  6. Mousse nato napolnimo v kozarčke, katere postavimo v hladilnik za eno uro.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.