Bananina torta z makovim biskvitom in kakavovo kremo

Čas priprave
60 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
6 žlica
sladkor beli kristalni
6 velika
jajca
6 zvrhana žlica
mleti mak
6 žlica
kakav v prahu
3 žlica
olje
1 ščepec
burbonska vanilija
200 ml
sladka smetana za stepanje
250 g
mascarpone
4 čajna žlička
kakav v prahu
4 žlica
sladkor beli kristalni
1 velika
banana
Bananina torta z makovim biskvitom in kakavovo kremo

Bananina torta z makovim biskvitom in kakavovo kremo je noro slastna sladica, ki sem jo pripravila za poletni nedeljski obisk mojih staršev. Recept sem našla na spletnem blogu 220° poševno, ampak ga malo priredila, saj ne maram kave v pecivih (ne, zato tudi pravega tiramisuja ne maram). Torta je za pripravo enostavna, všeč pa mi je tudi, da je pripravljena iz maka, ki ga imam rada. Sigurno bom tale recept z makovim biskvitom še kdaj uporabila.

Bananina torta z makovim biskvitom in kakavovo kremo je odlična tudi zato, ker ne glede na to, da jo pripravljaš v manjšem pekaču, ni tako nasitna, da ne bi mogel pojesti majhen, a visok košček. Zaradi puhastega biskvita in žametne kreme je res velik užitek za naše brbončice. 

Ker sem velik navdušenec nad slaščicami v kozarčkih, bom tortico sigurno kdaj postregla v kozarčku. :)

--

Prijazen nasvet:

  • uporabila sem pekač za torte s premerom 18 cm, da je tortica višja
  • biskvit sem navlažila z Mozart White Chocolate Vanilla Cream Liqueur, lahko pa ga navlažimo z mlekom
  • za dekoracijo lahko uporabimo čokoladne ostružke
  • v čas priprave je všteto tudi hlajenje biskvita
  • namesto banan lahko uporabite drugo sadje, kar pač imate na voljo in kar paše v tole puhasto tortico
  1. Rumenjake in sladkor (6 žlic) zmešamo v gosto, penasto kremo. Dodamo olje, mak in presejan kakav v prahu (6 žlic).
  2. Na koncu v maso z lopatko narahlo vmešamo sneg iz beljakov. Maso mešamo od spodaj navzgor, da vnesemo čim več zraka in bo biskvit lepo rahel.
  3. Biskvit vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, maso z lopatko poravnamo in ga v že ogreti pečici na 180 stopinj pečemo cca 30 minut.
  4. Biskvit ohladimo in ohlajenega prerežemo na polovico.
  5. Pripravimo kremo: sladki smetani dodamo kakav v prahu (4 čajne žličke) in jo stepemo. Med stepanjem smetane dodajamo po žlicah še sladkor (4 žlice). V že stepeno smetano počasi po žlicah vmešamo mascarpone. Kremo ohladimo.
  6. Ko je biskvit ohlajen, narežemo banano na kolobarčke. Biskvit navlažimo, namažemo s polovico kreme in položimo bananine kolobarčke, potem pa zopet navlažen biskvit in na vrhu kremo.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.