Borovničeva marmelada z ribezom

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
60 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
2 l
borovnica
1 1/2 l
ribez
600 g
sladkor
Borovničeva marmelada z ribezom

Pri kuhanju marmelade zelo rada eksperimentiram in tako je nastala ta borovničeva marmelada z ribezom. Meni ena izmed ljubših marmelad, saj borovnice naravnost obožujem. Skupaj z ribezom, pa marmelada dobi malo kiselkast okus, za tisto piko na i!

Da pa se vam borovničeva marmelada z ribezom ne bo že takoj zamerila, morate še posebej paziti, da si ne zamažete kuhinje in pulta, ker gre ta temno vijolična barva zelo težko stran. Kuhalnica pa bo od zdaj naprej tako ali tako roza :)

Nasvet:

  • če vam blender ne zmelje majhnih ribezovih koščic, maso precedite skozi cedilo
  • lahko dodate sok manjše limone
  1. Borovnice in ribez operemo in zmeljemo v blenderju.
  2. Zmlete borovnice in ribez predevamo v večjo posodo, dodamo sladkor in kuhamo na zmernem ognju 1 uro.
  3. Vmes večkrat premešamo, da se nam marmelada ne prime na dno posode.
  4. Ko je marmelada kuhana, jo predevamo v manjše segrete kozarčke za vlaganje in dobro zapremo s pokrovčki.