Borovničeve srajčke

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
3 list
vlečeno testo
50 g
borovnica
2 čajna žlička
vanilija
4 zvrhana žlica
mascarpone
1 zavitek
vanilijev sladkor
3 dcl
sladka smetana za stepanje
Borovničeve srajčke

Borovničeve srajčke sem pripravila čisto po naključju, saj me je prešinila ideja, da bi porabila še nekaj borovnic, ki jih je ostalo in zavitek vlečenega testa. Ker pa se v mojem hladilniku vedno najde tudi smetana za stepanje in mascarpone je bila od tu naprej v glavni vlogi samo še domišljija. 

Borovničeve srajčke so prikupna sladica, s katero se lahko nagradite, ko ste imeli naporen dan v službi ali doma. Pikico na i pri izgledu pa ji dodajo srebrne sladkorne perlice!

Skoraj vedno je tako, da ima vsaka stvar nek čudežni učinek na človeka, in med temi so tudi borovnice. Borovnice, te modro vijoličasto obarvane jagode so prikupne in hkrati dober prigrizek za otročke. Namesto, da jim med sprehodom ponudite piškot ali bonbon mu ponudite posodico z borovnicami. Prvi učinek, ki ga verjetno že vsi dobro poznamo je, da nam pektin, ki ga borovnice vsebujejo, pomagajo pri zaprtju in driski ter odpravljajo krče. Delujejo pa tudi kot močan antioksidant, saj blažijo vnetje sečil. 

--

Prijazen nasvet:

  • namesto navadne sladke smetane lahko uporabimo sojino, riževo ali kokosovo smetano
  • namesto borovnic lahko uporabimo katere druge gozdne sadeže in temu primerno poimenujemo našo sladico :)
  1. Pečico segrejemo na 160 stopinj.
  2. Liste vlečenega testa izrežemo na kocke nekje 15 x 15 cm in jih polagamo pod kotom 90 stopinj. Skupek testa položimo v modelčke za kolačke.
  3. Pečemo nekje 15 minut oziroma do lepe zlato rjave barve.
  4. Medtem, ko se testo peče, stepemo sladko smetano, kateri dodamo vanilijev sladkor in dva zamaška vanilijeve arome. Ko je smetana čvrsto stepema, dodamo še mascarpone.
  5. Z žlico nadevamo pečene posodice in posujemo z borovnicami.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.