Borovničevi mafini

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
200 g
moka
50 g
sladkor
1 zavitek
pecilni prašek
60 g
maslo
1 1/2 dcl
mleko
1 kos
jajce
200 g
borovnica
Borovničevi mafini

Borovničevi mafini so zelo enostavni za pripravo, hkrati pa skupaj z drugimi enostavno razvedrilo zabav in srečanj, saj jih je res težko zafuštrati. Ali pač. Tudi to se mi je že zgodilo. :) Zaradi svoje oblike in s svojo oblekico, kot ji pravim, so prav prisrčni. Borovničevi mafini so najboljši iz svežih borovnic. 

Na podoben način lahko pripravimo enostavne čokoladne mafine, le da namesto borovnic uporabimo 2 žlici kakava v prahu. 

--

Prijazen nasvet:

  • iz pripravljene mase nastane 12 mafinov
  • ko mafine vzamemo iz pečice, jih lahko še poljubno okrasimo
  • namesto borovnic bi lahko uporabili druge gozdne sadeže
  • kot nadomestek sladkorja lahko uporabimo med ali agavin sirup
  1. V pekač položimo papirnate oblekice za mafine.
  2. Maslo raztopimo na rahlem ognju, dodamo mleko in razžvrkljano jajce.
  3. Mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko zmes.
  4. Moko in pecilni prašek v posodi premešamo, dodamo sladkor ter prelijemo masleno zmes.
  5. Premešamo in na koncu dodamo borovnice.
  6. Pečemo na 180 stopinjah cca 15-20 minut.