Breskve z rikoto in medom

Čas priprave
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
2 kos
breskev
4 žlica
rikota
2 žlica
med
2 žlica
pistacije
Breskve z rikoto in medom

Breskve z rikoto in medom so preprosta sladica iz breskev na mehki posteljici rikote, prelita s sladkobo medu in hrustljavostjo pistacij.

Sladico pripravimo v globokem krožniku ali skodelici, priporočam pa jo za vroče poletne dni, za kar se lahko zahvalimo svežini, ki jo daje rikota. Pa niti ni nujno, da jo pripravljamo v poletnih dneh, odlična je tudi za zajtrk ali večerjo. 

--

Prijazen nasvet:

  • namesto rikote lahko uporabimo skuto
  • med lahko nadomestimo z agavinim sirupom
  • namesto breskev lahko uporabimo sveže fige
  • če bi imeli sveže breskve, bi jih lahko rahlo popekli v pečici
  • namesto pistacij lahko uporabimo pražene mandljeve lističe

Ne pozabi deliti s prijatelji! Klikni spodaj in povej še ostalim...

  1. Na vsak krožnik položimo 2 žlici rikote.
  2. Odcedimo breskve iz kompota in jih narežemo na četrtine. Enako število kosov razdelimo na dva krožnika.
  3. Pokropimo s tekočim medom.
  4. Potrosimo z rahlo drobljenimi pistacijami.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.