Briejevi trikotniki s hruško in panceto

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Predjed
Skuhal
Datum objave
2 kos
hruška
1 zvrhana žlica
maslo
2 žlica
balzamični kis
200 g
sir brie
8 rezine
slanina
Briejevi trikotniki s hruško in panceto

Briejevi trikotniki s hruško in panceto so odlična predjed za nedeljsko kosilo ali katerokoli drugo. Zakaj ga ne bi začeli malo drugače? Zamisel, da pripravim tole predjed mi je dal moj mož. Na kosilo sva povabila še najino sosedo, ki je bila nad briejevi trikotniki s hruško in panceto nadvse navdušena.

Če želite svoje goste navdušiti že s predjedjo, je tale jed odlična priložnost. 

  1. Vsak trikotnik sira brie damo na polovico, da dobimo štiri kose.
  2. Panceto v ponvi hrustljavo zapečemo in odložimo na papirnato brisačko.
  3. V ostanek olja dodamo košček masla in na njemu prepražimo hruško, ki smo jo predhodno olupili in narezali na majhne koščke.
  4. Ko je zlato rumena, dodamo 2 žlici balzamičnega kisa in 2 žlici vode.
  5. Dodamo malo soli in pražimo še 5 minut.
  6. Zložimo na krožnik.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.