Brokolijeva juha

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
4 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1/2 ščepec
poper
1 ščepec
sol
1 kg
brokoli
Brokolijeva juha

Brokoli je odličen vir hranilnih snovi. V otroštvu ga nisem nikoli uživala, doma nismo bili takšni navdušenci nad zelenjavo, sploh pa ne nad zeleno. :) Kar je bilo zelenega in smo jedli, je bila solata. Ostali člani družine se tega še kar držijo, jaz pa uživam vedno več zelenjave, saj je res super in okusna. Med njimi sodi tudi brokoli, lepo zeleno drevo mu pravim.

Brokolijeva juha? Njami!

--

Prijazen nasvet:

  • lonec mora biti pokrit, saj tako brokoli v vodo spusti svojo zeleno barvo, ki jo potrebujemo
  • da preverimo, ali je brokoli kuhan, z nožem zarežemo čez brokoli ob rob lonca – če se prereže brez težav, je brokoli kuhan
  • na isti način kot brokolijeva juha se lahko pripravi tudi cvetačna juha
  1. Operemo brokoli in ga rešimo vseh mini drevesc.
  2. V loncu zavremo slano vodo in kuhamo brokoli približno 4 minute.
  3. Brokoli odcedimo in ga damo v blender, prilijemo toliko vode (tiste, v kateri se je kuhal brokoli), da je brokoli do polovice prekrit. Dodamo malo soli in popra po okusu in zmešamo – če mislite, da je preveč gosta, dodajte še malo brokolijeve juhe.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.