Bučna juha

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
3 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
2 žlica
olivno olje
1 čajna žlička
muškatni orešček
1 čajna žlička
ingver
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
2 strok
česen
1 manjša
čebula
1 manjša
hokaido buča
Bučna juha

Nasvet:

  • namesto vode lahko uporabimo zelenjavno jušno osnovo
  • če želimo bolj pikantno, lahko dodamo čili v prahu ali kajenski poper
  1. Polovico srednje velike buče olupimo, očistimo semena in razrežemo na manjše koščke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.
  2. Čebulo posolimo z 2 ščepcema soli in prepražimo na 2 žlicah olivnega olja. Ko je čebula prepražena, dodamo česen in prepražimo, da zadiši.
  3. Posodo odstranimo z ognja in dodamo mleto sladko papriko, ingver in muškatni orešček. Vrnemo na ogenj in pražimo pol minute.
  4. Dodamo na koščke narezano bučo in zalijemo s toliko vroče vode, da so koščki buče pokriti. Kuhamo približno 20 minut, da se buča zmehča.
  5. Zmehčano bučko zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom.
  6. Solimo po okusu. Če je juha pregosta, dodamo še vodo.
  7. Juhi lahko dodamo žlico sladke ali kisle smetane in prepražena bučna semena.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.