Bučna kremna juha

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Večerja
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
drobnjak
1 žlica
bučna semena
1 žlica
maslo
2 strok
česen
1 čajna žlička
muškatni orešček, mleti
1 lonček
krompir
1 lonček
hokaido ali muškatna buča
1 ščepec
morska sol
Bučna kremna juha

V mrzlih zimskih dneh se prileže vroča kremna juha, lepe svetlo oranžne barve, ki prav dvigne razpoloženje. Rada imam enostavne in hitro pripravljene jedi in tale juhica je res ekspresna. Prileže se kot lahek obrok za večerjo, seveda je lahko tudi uvod v kosilo.

  1. Maslo raztopimo na nizki temperaturi in dodamo drobno nasekljan česen in muškatni orešček.
  2. Ko lepo zadiši po obeh začimbah, dodamo na kocke narezano hokaido ali muškatno bučo ter krompir.
  3. Malo prepražimo in zalijemo z 1,5 - 2 lončka vode ter počakamo, da zavre. Pustimo rahlo vreti cca. 8 min, toliko, da je krompir mehek. Tik pred koncem dodamo še ščepec soli.
  4. Ko se juha malce ohladi, zmešamo s paličnim mešalnikom v gladko kremno zmes. Serviramo, potresemo z drobnjakom in bučnimi semeni, ki smo jih prej malo prepražili v ponvi.
  5. Dober tek <3

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.