Čokoladna eksplozija

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
srednje
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
100 g
sladkor
1/2 l
sladka smetana za stepanje
1 paketek
pecilni prašek
4 žlica
moka
300 g
čokolada za kuhanje
200 g
margarina
4 kos
jajca
Čokoladna eksplozija

To pecivo zagotovo najboljše opiše prav njegovo ime. Res je prava čokoladna eksplozija! Mislim, da je naravnost narejeno za vse čokoladne navdušence in sladkosnede nasploh. Recept za to pecivo, sem zasledila na eni tuji strani in takoj sem vedela, da ga je potrebno preizkusiti. Spremenila sem samo ime.

Verjetno sploh ne rabim govoriti, da ga je takoj zmanjkalo :) Kaj drugega pri mojih domačih - "čokoholikih" sploh ne bi bilo mogoče.

Čokoladna eksplozija je drugače kar precej nasitno pecivo. Ker pa ga postrežemo direktno iz hladilnika, zagotovo najbolj paše v toplih, vročih poletnih dneh!

Nasvet:

  • pecivo se mora res dobro ohladiti (najmanj 4. ure) - najbolje, da ga pustite v hladilniku kar čez noč!
  • po vrhu ga lahko okrasimo s svežimi malinami, nastrgano belo čokolado, kokosom...
  • uporabimo pekač 20x35cm
  • jaz namesto navadne margarine uporabljam tisto z maslom
  1. Biskvit: Beljake stepemo v čvrst sneg. Nad soparo raztopimo 100g čokolade za kuhanje, skupaj z margarino. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo stopljeno čokolado in margarino. Primešamo še moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom. Na koncu z lopatko narahlo vmešamo beljake.
  2. Maso vlijemo v pekač, v katerega smo položili peka papir. Pečemo na 180 stopinj, 20 minut.
  3. Krema: Sladko smetano, 200g čokolade za kuhanje in eno žlico sladkorja segrevamo do vretja. Ves čas mešamo.
  4. Ko je biskvit pečen, ga na nekaj mestih preluknjamo z vilico in še toplega prelijemo s kremo.
  5. Čeprav je krema redka, je nikakor ne mešamo z mešalnikom, saj se bo kasneje strdila v hladilniku.
  6. Ko se pecivo čisto ohladi, ga postavimo v hladilnik.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.