Čokoladna rulada s pomarančno kremo

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 naribana
pomarančna lupinica
60 g
sladkor beli kristalni
5 velika
jajce
2 paketek
pomarančni sladkor
200 g
čokolada za kuhanje
250 g
sladka smetana za stepanje
150 g
mascarpone
5 žlica
pomarančni sok
Čokoladna rulada s pomarančno kremo

Če imate radi kombinacijo čokolade in pomaranče, je čokoladna rulada s pomarančno kremo prava sladica za vas. Pri nas je vedno hitro zmanjka, saj imamo radi sočna in kremasta peciva. Pripravljamo jo brez moke, kar mi je še najbolj všeč.

Nasvet:

  • pripravite jo lahko tudi npr. s čokoladno kremo
  • če nimate sveže pomaranče lahko uporabite pomaranči sok
  1. Najprej pripravimo kremo. V petih žlicah pomarančnega soka raztopimo pomarančni sladkor (en paketek). Sladko smetano stepemo, ji dodamo mascarpone in pomarančni sok. Dobro premešamo in damo na hladno.
  2. Čokolado (80g) raztopimo nad vodno kopeljo. Počakamo, da se ohladi. Vmes večkrat premešamo.
  3. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake najprej z mešalnikom mešamo približno dve minuti. Nato dodamo sladkor in pomarančni sladkor in stepamo še tri minute, da se vse skupaj lepo speni.
  4. Dodamo ohlajeno čokolado in zopet dobro premešamo z mešalnikom.
  5. Dodamo sneg in narahlo premešamo s kuhalnico ali lopatko. Gotovo zmes zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peka papirjem in pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 10 minut.
  6. Pečen biskvit prevrnemo na kuhinjsko krpo, ki smo jo posuli s sladkorjem v prahu (da se ta ne prime). Po vrhu ga prekrijemo z mokro krpo, da kasneje lažje odstranimo peka papir. Vse skupaj zvijemo v rulado.
  7. Ko se biskvit ohladi, ga razvijemo, odstranimo peka papir, namažemo s kremo in ponovno zvijemo.
  8. Rulado prelijemo s preostalo čokolado, ki jo raztopimo nad vodno kopeljo in poljubno okrasimo.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.