Čokoladna torta

Čas priprave
120 minut
Čas kuhanja
35 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
12 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 paketek
pecilni prašek
1 dl
voda
1 dl
olje
250 g
moka
1 paketek
vanilijev sladkor
190 g
sladkor
5 kos
jajca
500 ml
sladka smetana za stepanje
250 g
mascarpone
350 g
čokolada za kuhanje
1 1/2 dl
voda
3 žlica
sladkor v prahu
1 kos
limona
Čokoladna torta

Res enostavna čokoladna torta, ki je hitro pripravljena in vedno uspe. Recept je primeren za vse vešče in nevešče peke tort. Ta čokoladna torta bo popestrila vsako praznovanje in razveselila vse sladokusce, ki jo bodo poskusili.

Pri okraševanju torte uporabite svojo domišljijo. Upoštevajte tudi to, komu je torta namenjena in za kakšno priložnost gre.

Nasvet:

  • torto lahko namesto s smetano okrasite s fondatom - v tem primeru celotno torto premažite z masleno kremo
  • lahko spečete tudi čokoladni biskvit (dodate 2 žlici kakava in odvzamete 2 žlici moke)
  • biskvite dobro napojite
  • pripravite si podlago za torto
  1. Beljake s polovico sladkorja stepemo v sneg. Rumenjake z drugo polovico sladkorja in vanilijevim sladkorjem penasto zmešamo. Dodamo olje in vodo ter dobro premešamo.
  2. K rumenjakom presejemo moko s pecilnim praškom in premešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo sneg in na rahlo vse skupaj premešamo.
  3. Biskvit pečemo v tortnem modelu, na peka papirju, 35 minut na 180 stopinjah. Ko je biskvit pečen, pustimo da se ohladi, nato pa ga dvakrat prerežemo.
  4. V tem času naredimo kremo. Nad soparo stopimo 200g čokolade in pustimo da se ohladi do mlačnega. Smetano stepemo - ne čisto do trdega. Dodamo mascarpone in čokolado ter vse skupaj zmešamo v gladko kremo.
  5. Vse tri plasti biskvita napojimo tako, da zmešamo sok ene limone (lahko tudi pomaranče), 1,5dl vode in 3 žlice sladkorja v prahu. Biskvit napajamo sproti, ko sestavljamo torto.
  6. Prvo plast biskvita napojimo in premažemo z 1/3 kreme. Gor položimo drugo plast biskvita in ponovimo postopek kot pri prvi plasti. Na vrh položimo tretjo plast biskvita. Kremo, ki je ostala shranimo v hladilniku za kasneje.
  7. Po vrhu torto prelijemo s stopljeno čokolado. Počakamo, da se ta ohladi in strdi nato pa s preostalo kremo premažemo torto še po obodu - straneh.
  8. Poljubno okrasimo s stepeno sladko smetano in posujemo s sladkornimi/čokoladnimi mrvicami.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.