Čokoladni kukiji

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
40 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 čajna žlička
sol
1 čajna žlička
soda bikarbona
300 g
bela gladka moka
2 velika
jajce
1 paketek
vanilijev sladkor
170 g
sladkor beli kristalni
230 g
maslo, surovo
250 g
čokolada za kuhanje, mlečna
Čokoladni kukiji

Čokoladni kukiji so piškoti, ki vedno, ampak res vedno uspejo. Njihova priprava je res enostavna in precej podobna pripravi čokoladnih mafinov. Pa tudi rok si ni treba umazati z gnetenjem testa, kar je super!

Čokoladni kukiji gredo pri nas doma vedno hitro v promet. Če jih pečem dopoldne, čokoladnih kukijev do večera že ni več. Najboljši pa so tisti čokoladni kukiji, ki so še malo mlačni, saj se kar stopijo v ustih.

Nasvet:

  • maslo nekaj ur pred pripravo pustite na toplem, da se zmehča
  • uporabimo lahko temno, mlečno ali belo čokolado za kuhanje
  • namesto masla lahko uporabite tudi margarino (ampak so z maslom okusnejši)
  1. Z električnim mešalnikom penasto vmešamo maslo, kateremu postopoma dodajamo sladkor in vanilijev sladkor.
  2. Dodamo jajci in mešamo še tako dolgo, da masa penasto naraste.
  3. Moko presejemo in v njo dobro vmešamo sodo in sol. Nato jo postopoma z lopatko ali kuhalnico vmešamo v spenjeno maslo, sladkor in jajca.
  4. Dodamo na majhne kocke narezano čokolado in dobro premešamo, da se čokolada lepo razporedi.
  5. Za oreh velike kupčke mase, polagamo na pekač, na katerega smo položili peka papir.
  6. Pečemo 12 minut na 180 stopinjah.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.