Čokoladni mafini s pirino moko

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
25 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
200 g
čokolada za kuhanje
8 žlica
rastlinsko olje
1/2 dl
sojino mleko
180 g
sojin jogurt
130 g
kokosov sladkor
1 kos
jajce
30 g
kakav v prahu
220 g
pirina moka
Čokoladni mafini s pirino moko

Kljub temu, da se zadnje čase resnično trudim odreči vsem belim, mlečnim in sladkim stvarem, se čokoladi še vedno enostavno ne morem upreti. In tako so tudi nastali čokoladni mafini s pirino moko, pri katerih sem naredila kar nekaj menjav osnovnih sestavin. Tako se tolažim, da so malo bolj zdravi :)

Namesto bele moke, sem uporabila pirino moko. Bel sladkor sem zamenjala s kokosovim sladkorjem. Namesto navadnega jogurta sem uporabila sojin jogurt, izpustila sem maslo in navadno mleko zamenjala s sojinim mlekom. Uporabila sem navaden kakav in jedilno čokolado, ki pa seveda vsebujeta navadni bel sladkor in nekaj mlečnega. Tako, da čisto zdravi spet niso bili :)

Glede na to, da je pladenj po kosilu ostal prazen, vam lahko rečem, da so čokoladni mafini s pirino moko prav fini!

Nihče od domačih ni nič komentiral, da so kaj drugačni in z veseljem so jih pojedli.

Tako, da se da z malo iznajdljivosti narediti kakšno sladico tudi malo manj nezdravo, a še vedno dovolj dobro, da potešimo to noro željo po sladkem :)

Nasvet:

  • mase je približno za 18 manjših oziroma 12 večjih mafinov

 

 

  1. Jajce z mešalnikom zmešamo s kokosovim sladkorjem. Med mešanjem dodajamo olje, sojin jogurt, sojino mleko, moko, vinski kamen in kakav.
  2. Čokolado narežemo na manjše koščke in z lopatko vmešamo v pripravljeno maso.
  3. Maso porazdelimo po pekaču za mafine in pečemo na 180 stopinjah 20-25 minut.