Čokoladni razpokančki

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
75 ml
mleko, 3.5 %
1 ščepec
sol
175 g
rjavi kristalni sladkor
125 g
margarina
60 g
pravi kakav
2 čajna žlička
pecilni prašek
160 g
bela pšenična moka
225 g
temna čokolada, 53.8%
Čokoladni razpokančki

Mehki in zelo čokoladni piškoti.

Nadomestki:

  • belo moko lahko zamenjamo s pirino
  • margarino lahko nadomestimo z maslom
  • namesto temne čokolade lahko uporabimo tudi jedilno čokolado

Nasvet:

  • pri oblikovanju kroglic si lahko pomagamo tako, da si nadanemo lateks rokavice
  • iz hladilnika vzamemo maso samo za nekaj kroglic na enkrat, ker je kroglice mogoče oblikovati samo iz hladne mase
  1. Čokolado razrežemo na manjše koščke, ki jih raztopimo nad soparo ali v mikrovalovni pečiči.
  2. Margarino in rjavi sladkor penasto vmešamo. Nato dobro vmešamo še jajci in sol.
  3. Masi prilijemo rahlo ohlajeno stopljeno čokolado in dobro premešamo.
  4. Moko, kakav in pecilni prašek presejemo.
  5. V čokoladno zmes izmenično vmešavamo mešanico moke in kakava ter mleko. Masa je precej tekoča.
  6. Maso pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje čez noč.
  7. Iz hladilnika vzamemo majši del mase in oblikujemo kroglice velike 2-3 cm. Kroglice povaljamo najprej v belem kristalnem sladkorju in nato še v sladkorju v prahu.
  8. Kroglice zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem 4-5 cm narazen.
  9. Kroglice pečemo na 175°C 12-14 minut.
  10. Pečeni piškoti so zelo mehki. Ohlajene shranimo v dobro zaprti posodi.

1 komentar

  1. Profilna slika odf Natalija Ajster
    Uu, ti so zelo, zelo dobri! :)

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.