- Čas priprave
- 30 minut
- Čas kuhanja
- 15 minut
- Zahtevnost
- srednje
- Porcije
- 8 oseb
- Obrok
- Sladica
- Skuhal
- Datum objave
- 28/11/2015
- 75 ml
- mleko, 3.5 %
- 1 ščepec
- sol
- 175 g
- rjavi kristalni sladkor
- 125 g
- margarina
- 60 g
- pravi kakav
- 2 čajna žlička
- pecilni prašek
- 160 g
- bela pšenična moka
- 225 g
- temna čokolada, 53.8%

Mehki in zelo čokoladni piškoti.
Nadomestki:
- belo moko lahko zamenjamo s pirino
- margarino lahko nadomestimo z maslom
- namesto temne čokolade lahko uporabimo tudi jedilno čokolado
Nasvet:
- pri oblikovanju kroglic si lahko pomagamo tako, da si nadanemo lateks rokavice
- iz hladilnika vzamemo maso samo za nekaj kroglic na enkrat, ker je kroglice mogoče oblikovati samo iz hladne mase
- Čokolado razrežemo na manjše koščke, ki jih raztopimo nad soparo ali v mikrovalovni pečiči.
- Margarino in rjavi sladkor penasto vmešamo. Nato dobro vmešamo še jajci in sol.
- Masi prilijemo rahlo ohlajeno stopljeno čokolado in dobro premešamo.
- Moko, kakav in pecilni prašek presejemo.
- V čokoladno zmes izmenično vmešavamo mešanico moke in kakava ter mleko. Masa je precej tekoča.
- Maso pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje čez noč.
- Iz hladilnika vzamemo majši del mase in oblikujemo kroglice velike 2-3 cm. Kroglice povaljamo najprej v belem kristalnem sladkorju in nato še v sladkorju v prahu.
- Kroglice zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem 4-5 cm narazen.
- Kroglice pečemo na 175°C 12-14 minut.
- Pečeni piškoti so zelo mehki. Ohlajene shranimo v dobro zaprti posodi.
1 komentar-
Natalija Ajster said on november 30, 2015
Uu, ti so zelo, zelo dobri! :)
Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.