Čufti v paradižnikovi omaki

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
40 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
6 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
2 kos
jajca
3 konzerva
pasiran paradižnik
1/2 skodelica
riž
1 kg
mleto mešano meso
1 strok
česen
1/2 kos
čebula
Čufti v paradižnikovi omaki

Čufti v paradižnikovi omaki so odlična ideja za kosilo. Čufte vedno delam kar v večji količini, saj jih nekaj odnesem še k sosedom ali pa ju povabim na kosilo. Vsem, ki se boste lotili priprave čuftov, vam svetujem, da jih naredite za naslednji dan, saj se okusi med sabo dobro premešajo in bodo naslednji dan slastnejši. 

Čufti v paradižnikovi omaki so pri nas zelo zaželjeni, vsi jih imamo radi, moj sin pa naravnost obožuje, ko lahko skupaj ustvarjava kroglice iz mletega mesa. 

K čuftom se kot priloga prileže pire krompir, zraven pa lahko postrežemo tudi domačo solato. 

--

Nasvet:

  • iz 1 kg mesa lahko naredimo 30 manjših kroglic
  • potrebne začimbe: peteršilj, sol, poper, sladkor po potrebi
  • mesne kroglice najprej popečemo, saj nam to zmanjša možnost, da med kuhanjem razpadejo
  • čuftov je dovolj za 6 lačnih oseb, sploh, če zraven postrežemo pire krompir :)

priprava-cuftov-v-paradiznikovi-omaki

  1. Čebulo in česen prepražimo na olju, dodamo pasirane paradižnike, sol in sladkor po potrebi (če uporabimo domač paradižnik, je običajno že v osnovi bolj sladek). Počasi kuhamo.
  2. Mleto meso, sol, poper, peteršilj, riž, jajca ter malo mlečne vode zmešamo skupaj in oblikujemo kroglice.
  3. Kroglice z vseh strani na hitro popečemo na vročem olju, da meso od zunaj zakrkne. Opečene čufte damo v omako in počasi kuhamo, da se riž zmehča.