Čupavci

Čas priprave
60 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
srednje
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
Čupavci

Čupavci ali kokosove kocke so verjetno vsem znana sladička. Jaz se spomnim, ko je moja mami večkrat delala čupavce, ko sem bila majhna. Največkrat jih je pripravljala za praznovanja, saj imajo čupavce vsi radi. Iz pripravljene mase nastane približno 30-35 čupavcev, seveda je velikost odvisna od vaših želja. 

Recept za čupavce sem našla na kuharskem blogu Oblizni prste.

Nasvet:

  • biskvit je pečen, ko dobi zlato-rjavo barvo, robovi pa se brez težav odlepijo od robov pekača
  1. Pripravimo si biskvit - ločimo rumenjake in beljake.
  2. Beljake stepemo v čvrst sneg. Dodamo še sladkor.
  3. Dodamo še olje in dobro premešamo.
  4. Primešamo 6 žlic moke in pecilni prašek ter še enkrat dobro premešamo.
  5. Dodajamo rumenjake - enega po enega.
  6. Dodamo še mleko (100 ml) in preostanek moke.
  7. Dobro premešamo in malo vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  8. Pečemo 20-30 minut na 180 stopinj.
  9. Biskvit ohladimo.
  10. Pripravimo čokolado - stopimo maslo in čokolado.
  11. Stopljeni čokoladi z maslom dodamo sladkor, mleko (200 ml) in rum. Ves čas dobro mešamo.
  12. Dodamo kakav v prahu ter dobro premešamo, da se ne naredijo grudice.
  13. Biskvit narežemo na poljubno veliko kocke.
  14. Vsako kocko namočimo v čokolado in jo potopimo iz vseh strani.
  15. Namočeno kocko postavimo na podlago, potem pa jih povaljamo v kokosovo moko.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.