Divjačinski golaž

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
180 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
8 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
4 žlica
paradižnikova mezga
2 žlica
mleta sladka paprika
4 strok
česen
1 kos
paradižnik
1 kos
rdeča paprika
3 kos
korenček
1 1/2 kg
rdeča čebula
1 1/2 kg
divjačinsko meso
1 dl
belo vino
Divjačinski golaž

Kljub enostavni pripravi, je za res dober divjačinski golaž potrebno malo več našega časa. Seveda je veliko odvisno tudi od "starosti" mesa. Pri kuhi golaža je pomembno, da uporabite sveže začimbe in vino, ki se odlično poda k divjačini.

Divjačinski golaž lahko postrežemo s kruhom, polento ali testeninami.

Nasvet:

- uporabite lahko različne vrste divjačinskega mesa (divji prašič, srna, jelen...)

- če želite, da bo golaž malo pikanten, dodajte mleto ostro rdečo papriko

- čas kuhanja prilagodite starosti mesa, vendar pa ga ne kuhajte manj kot dobri dve uri

 

  1. Čebulo popražimo na maščobi. Dodamo na manjše koščke narezano meso in dušimo tako dolgo, da se meso obarva. Dodamo še narezano svežo papriko, paradižnik, česen in korenček. Večkrat premešamo.
  2. Vse skupaj zalijemo z vodo (toliko, da je meso prekrito) in kuhamo.
  3. Med tem, ko se meso kuha, ga solimo in popramo po okusu. Dodamo mleto papriko, začimbe (žličko brinovih jagod, 3 lovorjeve liste, vejico rožmarina, ščep mletega timijana, šetraja in bazilike).
  4. Pred koncem dodamo paradižnikovo mezgo in 1dl vina. Še malo pokuhamo.