Domača pizza

Čas priprave
60 minut
Čas kuhanja
12 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
125 ml
voda
125 ml
mleko
3 žlica
olje
1 čajna žlička
sol
500 g
moka
3 žlica
mleko
1 žlica
moka
1 žlica
sladkor beli kristalni
1 kos
kvas
Domača pizza

Meni osebno je še vedno najboljša tista pizza, ki jo pripravim sama. Rečem ji kar domača pizza :) Kar je zame najboljše in najpomembnejše pri tej pizzi, je zagotovo testo, ki je nekoliko višje in zelo rahlo oziroma puhasto. Kar nadevam nanj, pa je tako ali tako odvisno od trenutnega stanja v hladilniku in želj posameznikov, za katere se pizza peče :) Tako nikoli ni v celoti enaka. Skoraj vsak košček se po nečem razlikuje.

Domača pizza je vsekakor vredna tega, da jo poskusite. Sem prepričana, da jo boste spekli še kdaj!

Nasvet:

  • testo je primerno tudi za bele žemljice, kruh, rogljičke...
  • če testo zamesite s polovice sestavin, dobite primerno količino za okrogel model, premera 28cm
  • pizzo pečemo v največjem pekaču, če ne marate debelega testa, specite dve pizzi
  • obložite jo po svojem okusu
  1. V manjšo posodico damo razdrobljen kvas, žlico moke in žlico sladkorja. Prelijemo s tremi žlicami toplega mleka, dobro premešamo in pustimo 15 minut (na toplem), da naraste.
  2. V večjo posodo presejemo moko, dodamo sol in premešamo. Na sredi naredimo jamico, v katero damo kvas, tri žlice olja, toplo mleko in vodo.
  3. Vse skupaj zamesimo v gladko testo ter pustimo počivati vsaj pol ure, da naraste.
  4. Testo razvaljamo, ga položimo na pomaščen pekač oz. peki papir in ga po vrhu premažemo z oljem (približno dve žlici je dovolj).
  5. Testo premažemo s paradižnikovo omako, posujemo z origanom in na kocke narezano slanino. Nato sledi šunka, mocarela, nariban sir, narezani sveži šampinjoni, koruza in klobase.
  6. Pizzo pečemo na 250 stopinjah od 10-12 minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.