Domači njoki v masleni omaki

Čas priprave
40 minut
Čas kuhanja
25 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 veliko
jajce
500 g
krompir
1 skodelica
moka
1 ščepec
sol
1 ščepec
poper
1 žlica
olje
100 g
maslo
Domači njoki v masleni omaki

Domači njoki v masleni omaki so preprosto božanski! In zakaj njoke raje delam sama kot kupim v trgovini? Zato, ker tisti s trgovine niso nikoli tako rahli, kot te ki jih sama pripravim. Da pa ne govorim kako enostavno jih je pripraviti. Potrebujete samo tri sestavine in nežne roke :)

Kombinirate jih lahko z najrazličnejšimi jedmi, tako slanimi kot tudi sladkimi. Ja tako je, njoki niso samo priloga k slanim jedem, ampak so lahko odlična sladica. Lahko si jih samo malo posladkate, ali pa jih polijete z omako iz gozdnih sadežev in že imate super sladico.

Domači njoki v masleni omaki pa so lahko čudovita samostojna jed, če kdaj res nimate časa pripravljati še kaj za zraven.

Nasvet:

  • če ste naredili preveliko količino njokov, jih lahko (preden jih skuhate) shranite v zamrzovalniku - najbolje je, da jih najprej zamrznete na pladnju, potem pa preložite v manjše vrečke

Naročite se na naše videoposnetke in bodite na tekočem z novimi recepti in nasveti! Kliknite gumb 'YouTube' in obveščeni boste o novih video-vsebinah!

  1. Krompir operemo, olupimo in zrežemo na manjše kocke. Kuhamo ga v osoljeni vodi približno 15 minut. Ko je krompir kuhan, še vročega pretlačimo.
  2. Ko se malo ohladi mu dodamo razžvrkljano jajce in moko (če ni dovolj ena skodelica, dodajte še moke - koliko je potrebujete je odvisno od teksture krompirja in velikosti jajca). Vse skupaj zelo zelo počasi in nežno zagnetemo v rahlo testo.
  3. Iz testa naredimo približno 1cm debele svaljke. Svaljke zrežemo na manjše koščke.
  4. Kuhamo jih v osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih s penovko poberemo iz vode in damo v vročo ponev z oljem.
  5. Ko se po eni strani lepo obarvajo, jih obrnemo še na drugo stran. Dodamo maslo, pustimo da se to razpusti in pokuhamo še kakšno minuto.
  6. Ko njoke postrežemo jih posujemo še s sesekljanim peteršiljem.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.