Flancati

Čas priprave
60 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 žlica
sladkor v prahu
1 l
rastlinsko olje
3 dcl
voda
4 žlica
rum
3 velika
jajca
7 dkg
margarina
7 dkg
sveži kvas
1 kg
moka za krofe
Flancati

Flancati ali kot jim mi rečemo treske se mi zdi, da imajo v vsakem kraju svoje ime. Ne vem zakaj se pri nas rečejo treske ampak, saj vseeno dobre so isto kot flancati. :)

Ker se ravno približuje pust in ker sva se z mamo odločile, da to nedeljo narediva nekaj primernega temu času, sva se odločili, da narediva flancate. In ja, želja velika, ampak nikjer maminega recepta. Nisva obupali, pomagale sva si kar z receptom iz moke. Moram vam povedati, da je recept enostaven in flancati so bili odlični. Ampak drugič pa sigurno narediva še po maminem receptu. Ko ga najdeva. :)

Nasvet:

  • midve z mamo sva uporabili moko za krofe HIT-MIX in njihov recept, lahko pa uporabite tudi od kakšnega drugega proizvajalca,
  • če se vam zdi, da  je testo med gnetenjem pretrdo, dodajte še malo vode,
  • namesto margarine lahko uporabite maslo.
  1. Pripravljeni zmesi hit-mix dodamo margarino, jajca, rum in kvas, ki ga pripravimo tako, da sveži kvas razdrobimo v mlačno vodo, kateri dodamo malo sladkorja (da kvas začne hitreje delovat).
  2. Iz vseh sestavin zamesimo testo, da se lepo loči od posode. Na toplem naj pokrito vzhaja ca. 30 minut, oziroma dokler se vam masa ne podvoji.
  3. Testo razvaljamo, tako da bo približno za prst debelo. Testo narežemo na pravokotnike in po sredini zarežemo še eno črto.
  4. Flancate pokrijemo in pustimo še vzhajati še 15 minut.
  5. Vzhajane flancate cvremo v vročem olju do zlato-rjave barve. Še tople posujemo s sladkorjem v prahu.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.