Francoska solata

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Priloga
Skuhal
Datum objave
3 zvrhana žlica
majoneza
2 zvrhana žlica
grah, konzerviran
3 kos
kisle kumarice
2 kos
jajca
1 kos
korenček
2 kos
krompir
1 ščepec
sol
1 ščepec
poper
Francoska solata

Le kdo ne pozna oziroma še ni poskusil francoske solate? Mislim, da je to tako klasična jed, ki nikakor ne sme manjkati na naših mizah, v času večjih praznikov. Seveda, pa je francoska solata super priloga vsem mesnim jedem. Še posebej kakšnemu "pohančku".

Ker lahko v trgovini dobimo že pripravljeno zamrznjeno mešanico, katero samo še malo dodelamo, je lahko njena priprava res enostavna in hitra. Sama se sicer teh mešanic ne poslužujem, ker se mi zelenjava vedno razkuha. Francoska solata je dejansko veliko boljša, pripravljena iz sveže zelenjave.

Nasvet:

  • namesto majoneze lahko uporabite navadni ali sojin jogurt
  • zelenjava in jajca naj bodo zrezana res na majhne koščke oz. kocke
  • lahko dodate še kakšno žličko gorčice
  1. Korenje in krompir narežemo na majhne kocke in kuhamo v osoljeni vodi 15 minut.
  2. Jajca skuhamo, olupimo in narežemo na majhne koščke.
  3. Korenje in krompir odcedimo, predevamo v večjo stekleno/plastično posodo, dodamo jajca, narezane kumare, grah, majonezo ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj dobro a narahlo premešamo.
  4. Francosko solato postavimo na hladno, da se dobro ohladi.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.