Garam masala z zelenjavo in divjim belim rižem

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 veliki
jajčevec
1 veliki
sladki krompir
1 velika
rdeča paprika
1 manjša
čebula
1 strok
česen
1 skodelica
mešanica divjega in belega riža
1 ščepec
mleta paprika
1 ščepec
garam masala
1 kocka
kokosovo maslo
Garam masala z zelenjavo in divjim belim rižem

Posebnost recepta Garam masala z zelenjavo in divjim belim rižem: Garam masala in sladki krompir.

 

Kaj je to Garam masala?

Je tradicionalna mešanica začimb iz severne Indije. Uporablja se v Indiji, Pakistanu in Bangladešu. Obstaja več vrst garam masal, odvisno od območja (celo kraja) v katerem je nastala. Najbolj pogoste začimbe, ki spadajo v sestavo garam masale so: kardamom, koriander,kumin, klinčki, cimet, črni poper. Okus je zelo aromatičen, sladek in igriv. Vsekakor nujno za poskusiti!

 

Kje jo uporabljamo?

Za juhe, rižote, mesne jedi, zelenjavne omake... Lahko se jo ob koncu kuhanja samo doda za izboljšanje jedi.

  1. Pripravimo vse potrebne sestavine in jih narežemo.
  2. Prvo skuhamo sladki krompir in divji riž (čas kuhanja od 20min-25min).
  3. V ponev na kokosovi maščobi ali katerikoli drugi prepražimo začimbe, česen in čebulo.
  4. K prepraženi omaki, ki nam nežno nastaja, dodamo jajčevec in spet pražimo. Seveda zalijemo z vodo (lahko uporabimo tudi vodo od kuhanega riža).
  5. Po 10 min praženja in mešanja dodamo še rdečo papriko in omaki primešamo skuhan sladki krompir.
  6. Omaka je pripravljena, naložimo na krožnik zraven riža, vzamemo vilico in se pripravimo na doživetje Orienta in sladko, mehkih, aromatičnih okusov! Mnjami, še bi mami, pa dober tek, če boste tudi vi kdaj kaj podobnega ustvarjali!

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.