Gobova juha s sladkim krompirjem in bučko

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
2 1/2 dcl
voda
4 1/2 dcl
jušna osnova
1/2 kos
sladki krompir
1/2 kos
bučka
1 žlica
paradižnikova mezga
1 žlica
beli balzamični kis
1 žlica
sojina omaka
250 g
rjavi šampinjoni
1 strok
česen
1 kos
mlada čebula
1 žlica
olivno olje
1 ščepec
timijan
Gobova juha s sladkim krompirjem in bučko

Gobova juha s sladkim krompirjem in bučko je še ena juhica, ki prav paše v jesenskem času. Ker mi je ostal sladki krompir, sem ga uporabila v tej juhi skupaj z rjavimi šampinjoni in bučko. K juhi se odlično prileže sveže pečen ajdov kruh. Juho lahko pripravite tudi na svoj način, s sebi ljubo zelenjavo. Meni je bila ta kombinacija zelo všeč, juhe je malo ostalo, zato sem si jo lahko odnesla naslednji dan sabo v službo. Ja, nič zato, če pogrevamo gobe. Dokazano, da nam po njih nič ni. :) 

--

Prijazen nasvet:

  • namesto mlade čebule lahko uporabimo navadno čebulo (rjava, bela, rdeča, ...)
  1. Pripravimo si zelenjavo - bučko, krompir olupimo in narežemo na manjše koščke. Mlado čebulo narežemo na majhne kolobarje. Gobe operemo in narežemo na manjše koščke.
  2. Zakuhamo jušno osnovo.
  3. V loncu na olivnem olju malo popražimo mlado čebulo, dodamo ščepec soli in počakamo, da se čebula omehča.
  4. Dodamo gobe in mešamo.
  5. Dodamo česen in sojino omako, premešamo in kuhamo dalje.
  6. Dodamo beli balzamični kis in paradižnikovo mezgo, sladki krompir in bučko. Začinimo s soljo in poprom ter timijanom.
  7. Tik preden se začne vse prijemati na dno posodo, dodamo jušno osnovo in vodo ter dobro premešamo.
  8. Na srednjem ognju kuhamo še 20 minut, vmes nekajkrat premešamo.