Gratinirane testenine

Čas priprave
60 minut
Čas kuhanja
50 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
6 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
200 ml
smetana za kuhanje
200 g
sir gauda
400 g
testenine
2 žlica
paradižnikova mezga
2 strok
česen
1 ščepec
poper
2 čajna žlička
sol
1 kos
bučka
1 kos
rumena paprika
2 kos
paradižnik
1 kos
rdeča paprika
400 g
piščančja prsa
2 kos
čebula
1 žlica
olje
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
Gratinirane testenine

Gratinirane testenine pripravim kar s piščancem in zelenjavo, ki jo imam trenutno na voljo v svojem hladilniku. Od kar sem prvič naredila to jed, je sedaj kar redno na jedilniku, saj je všeč tudi mojim domačim. Razen tega, da je malo več dela z čiščenjem in rezanjem zelenjave, je drugače preprosta jed, ki pa rabi malo več časa, saj se mora na koncu zapeči še v pečici.

Sicer pa lahko te gretinirane testenine pripravite na najrazličnejše načine. Z zelenjavo ali brez, z mesom ali brez, samo z omakami, siri, gobami, začimbami...) Preprosto izberite vam najljubšo kombinacijo!

Nasvet:

  • namesto makaronov lahko uporabite katerokoli drugo vrsto testenin
  • namesto smetane za kuhanje lahko uporabite kislo smetano
  • dodate lahko na koščke narezan pršut.
  1. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in meso. Ko se meso obarva dodamo česen in vso zelenjavo ter vse skupaj pražimo tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Vse skupaj solimo, popramo, dodamo mleto papriko in paradižnikovo mezgo.
  2. Vlijemo približno 1dl vode in še malo pokuhamo. Ko voda povre, dodamo smetano in dobro premešamo.
  3. Testenine skuhamo v osoljeni vodi. Kuhamo jih kakšno minuto ali dve manj kot piše v navodilih na vrečki.
  4. Ko so testenine kuhane, jih predevamo v lonec z mesom in zelenjavo in dobro premešamo.
  5. Vse skupaj damo v pekač (30x20cm). Po vrhu naribamo sir in pečemo v pečici na 190 stopinjah tako dolgo, da se sir lepo zabarva.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.