Hitre tortilje

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
400 g
sir edamec
3 žlica
majoneza
1 lonček
kisla smetana
1 pločevinka
koruza, sladka
1 kozarec
rdeča salsa, srednje pekoča
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
0 po okusu
poper
0 po okusu
sol
1 manjša
čebula
6 večji
krompir
2 žlica
olivno olje
8 kos
tortilje
Hitre tortilje

Hitre tortilje so idealna rešitev, ko nimamo veliko časa za pripravo kosila. Ker so v večini narejene iz že pripravljenih sestavin, so res enostavne za pripravo, pa še vseeno dobre. Zraven ponavadi postrežem še pečen krompir iz pečice, ki se speče ravno v času priprave tortilj.

Nasvet:

  • ko polnite tortilje, te prvo segrejte na ponvi za palačinke, ker če bo testo hladno, se ne bo dalo zvijat in se bo trgalo
  • v omako lahko dodate tudi svežo zelenjavo
  • narejene hitre tortilje je potrebno za nekaj minut postaviti v ogreto pečico, da se stopi sir; pri tem pazite, da je pečica nastavljena na največ 150 stopinj, saj se vam bodo pri previsoki temperaturi hitre tortilje na robovih preveč posušile
  • če vam kakšna hitra tortilja ostane in ste jih pripravljali iz svežega piščanca, jo lahko tudi zamrznete
  1. Najprej vključimo pečico, temperaturo nastavimo na 210 stopinj. Krompir olupimo, narežemo na rezine v posodo, dodamo eno žlico olja in dobro premešamo. Nato ga pretresemo v pekač in pečemo 35 minut. Ko je pečen ga solimo po okusu.
  2. Na olju popražimo čebulo, ko zarumeni, ji dodamo na manjše kocke narezan piščančji file. Pražimo toliko časa, da se koščki piščanca malo obarvajo - popečejo.
  3. Nato piščanca zalijemo z vodo in pustimo, da se duši še približno 5 minut.
  4. Ko voda izhlapi, dodamo sol, poper, salsa omako in koruzo. Vse dobro premešamo in kuhamo na majhnem ognju še 5 minut.
  5. Preden začnemo z zlaganjem tortilj, si pripravimo še belo salso iz kisle smetane, majoneze in mlete rdeče paprike. Potrebujemo še nariban sir in paradižnikovo mezgo.
  6. Tortilje zlagamo v tem vrstnem redu: na sredino tortilje - testa, dodamo dve veliki žlici nadeva s piščancem, eno žlico bele salse, sir. Nato tortiljo s vsake strani prepognemo k sredini. Spodnjo stranico tortilje namažemo s paradižnikovo omako, da se lepo sprime z zgornjo. Paradižnikovo omako namažemo še povrhu zvite tortilje in posujemo s sirom.
  7. Preden tortilje postrežemo, jih zložimo na pekač, ki ga za nekaj minut postavimo v ogreto pečico, da se sir lepo stopi.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.