Hrustljavi slani čips iz rdeče pese

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
70 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
Hrustljavi slani čips iz rdeče pese

Zakaj ne bi izbrali zdravega čipsa, takšnega brez konzervansov, brez ojačevalcev okusa in vonja ter najpomembnejše brez nezdravega cvrtja?

Rdeča pesa je zelenjava iz zakulisja, nič kaj veliko uporabljena v kulinariki, vendar se pogosto iz nje stiskajo zdravilni sokovi. V sebi ima ogromno mineralov in vitaminov ter številne zdravilne funkcije. Seveda je priporočljiva zmernost uživanja, kajti njena moč je izjemna.

Meni zelo ljub je slani čips. Pripravim ga v pečici, za optimalni okus in tudi izkoristek vseh rudnin je priprava v dehidratorju (električnem sušilniku) najboljša. Lahko uporabite počasen način sušenja v pečici pri najnižji možni temperaturi, ki traja pri rahlo odprtih vratih pečice (zaradi odvajanja vlage) nekaj ur ali pa hiter način, kot sem ga uporabila tokrat. Okus čipsa je pri počasnem načinu veliko boljši in polnejši in ga bolj priporočam, v kolikor imate čas za takšen način priprave. Meni se je malce mudilo, ker sem si ga močno zaželela in sem tako precej skrajšala čas.

Iz 4 srednje velikih gomoljev pese dobite 30 g hrustljavega čipsa.

  1. Rdečo peso olupite in jo z ostrim nožem narežite na zelo tanke kolute. Lahko si pomagate z rezalnikom za zelenjavo, če ga imate.
  2. Osolite in kolute zložite na peki papir eden poleg drugega.
  3. 30 minut sušite pri rahlo odprtih vratih pečice na 180°C, nato zmanjšate na najnižjo temperaturo ter sušite do suhega in hrustljavega. Čas je odvisen od debeline kolutov.
  4. Dober tek ❤

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.