Italijanska bučkina pita

Čas priprave
40 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
5 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 1/2 žlica
olivno olje
2 ščepec
mleti poper
2 ščepec
sol
4 zvrhana žlica
nariban parmezan
75 ml
mleko
4 zvrhana žlica
moka
1 strok
česen
1/4 čajna žlička
sol
300 g
mladih bučk
Italijanska bučkina pita

Italijansko bučkino pito lahko naredite za kateri koli obrok. Večinoma jo naredim za kosilo in kot malico. Po želji se lahko doda tudi nariban krompir, zmlet čili. Dobro se dela pa tudi iz bučk, ki niso mlade. Uporabi se lahko katerikoli sir (mehki ali trdi). Lahko se ga doda malo več, še za posut po vrhu pite pred peko. 

Še nasvetek: čebula se bolje obnese, če se jo zmiksa kot pa nareže na kolesca.

  1. Mlade bučke očistimo, operemo in narežemo na tanke kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.
  2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na tanjša kolesca.
  3. Pečico segrejemo na 220 stopinj C. Pekač rahlo namastimo z oljem. Kolobarje bučk speremo pod tekočo vodo in osušimo s papirnatimi brisačkami (lahko pa tudi uporabiš vodo od bučk).
  4. V skledi z ročno metlico zmešamo jajca, mleko in moko. Prilijemo še toliko vode, da dobimo vsega skupaj 125 ml tekočine. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in mlado čebulico. Po okusu začinomo s poprom in soljo.
  5. Pripravljeno zmes vlijemo po pekaču. Po vrhu polijemo z malo olivnega olja, nato pekač potisnemo v ogreto pečico. Pečemo na srednji višini približno 20 minut oz. toliko časa, da se pita po vrhu zlato rjavo zapeče.