Jabolčna pita iz ržene moke

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
45 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
5 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
1 čajna žlička
cimet
1 1/2 kg
Obloga: kiselkasta jabolka
3 čajna žlička
pecilni prašek ali vinski kamen
400 g
moka
1 vrečka
vanilijev sladkor
200 g
sladkor
225 g
Testo: maslo
Jabolčna pita iz ržene moke

Uporabila sem rženo moko, namesto bele. V receptu piše 1,5 do 2 kg kiselkastih jabolk - odvisno, koliko na gosto jih polagaš na pecivo, zato lahko tudi manj. Lahko katerakoli vrsta jabolk, le da potem zmanjšam količino sladkorja (150g). Vanilijev sladkor sem uporabila doma narejenega, ker je bolj močna aroma kot kupljen v trgovini.

Sestavine za testo zmešaj v eni posodi in nato le razvlečeš po pekaču in nato naložiš krhlje enega zdraven drugega. 

  1. Penasto umešamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor.
  2. Počasi dodajamo jajca in sol.
  3. Po žlicah vmešamo še moko, zmešano s pecilnim praškom, nato pa namažemo testo na pomaščen pekač.
  4. Jabolka olupimo, jih razpolovimo in očistimo, nato jih narežemo na krhlje.
  5. Jaboljčne krhlje naložimo kot luske na testo, jih potresemo s cimetom postavimo pito v ogreto pečico in jo pečemo približno 45 minut pri 175 stopinj C.
  6. Ohladimo jo na pekaču.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.