Jabolčna pita

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
45 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
350 g
bela ostra moka
1/2 zavitek
pecilni prašek
1 zavitek
vanilijev sladkor
120 g
sladkor v prahu
150 g
margarina
2 velika
rumenjak
4 žlica
kisla smetana
6 večji
jabolka
3 zvrhana žlica
sladkor beli kristalni
1 žlica
krušne drobtine
2 žlica
cimet
Jabolčna pita

Že zelo dolgo sem si želela naredit jabolčno pito, vendar sem vedno mislila, da je to preveliki zalogaj za mene. No saj tudi pekača za pite nisem imela. Ker se je letos božiček spomnil, da bi pa zdaj že bil čas, da že enkrat naredim to jabolčno pito me je pekač čakal pod smrekico.

Bila sem zelo vesela in sem hitro začela brskat po internetu za recept. Na kulinariki sem zasledila super enostaven recept in se lotila priprave svoje prve jabolčne pite. In da vam priznam, uspela mi je v prvo. :)

Poskusite, mogoče boste tudi vi tako ponosni na svojo prvo jabolčno pito, kot sem jaz na svojo.

Nasvet:

  • količino jabolk lahko izberete sami, po svojem okusu, kakor tudi količino cimeta,
  • namesto margarine lahko daste maslo,
  • na zgornjo plast lahko daste razvaljano testo (v tem primeru na začetku testo razdelimo na dva dela) in vam tako ni potrebno delati mreže,
  • če so vaša jabolka kisla lahko v nadev daste več sladkorja ali obratno.
  1. Moko in pecilni prašek presejemo. Dodamo margarino, sladkor, vanilijev sladkor, rumenjaka in kislo smetano ter zamesimo testo.
  2. Testo damo počivat na hladno. Medtem naribamo jabolka, dodamo sladkor, cimet ter drobtine.
  3. Eno četrtino testa vzamemo vstran, saj bomo z njim potem naredili mrežo. Ostalo testo pa razvaljamo in položimo v pekač.
  4. Nadevamo z jabolčnim nadevom. Testo, ki smo si ga shranili za mrežo, razvaljamo in narežemo na trakce, ter z njimi oblikujemo mrežo po jabolčnem nadevu.
  5. Pečemo približno 45 minut na 180 stopinjah.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.