Jabolčni žepki iz skutinega testa

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
25 minut
Zahtevnost
srednje
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
2 žlica
marelična marmelada
2 čajna žlička
cimet
3 manjša
jabolka
1 zavitek
pecilni prašek
250 g
moka
6 žlica
olje
1 veliko
jajce
1 ščepec
sol
70 g
sladkor beli kristalni
150 g
skuta
1 majhni
rumenjak
1 žlica
sladkor v prahu
Jabolčni žepki iz skutinega testa

Jabolčni žepki iz skutinega testa so takoo dobri in krhki, da se ti kar stopijo v ustih, a vendar je ena slabost, prehitro zmanjkajo. :) Resnično so dobri in še lepo izgledajo. 

Ko sem brskala po receptih, me je prevzela slika od gospe Goge, ki je objavla recept od teh žepkov, saj so izgledali enostavno odlični in takoj sem se lotila priprave. Povem vam ni mi žal, saj smo jih zmazali en, dva, tri.

Nasvet:

  • za izdelavo kroga si lahko pomagate z modelom za torto ali kaj podobnega, samo pritisnete krog ob testo in odvečno testo odstranite. Tako dobite lep krog, s katerim si boste olajšali delo, za izdelavo jabolčnih žepkov,
  • priporočam, da imate manjša jabolka tako bodo krhlji manjši in jih boste lahko lepo zložili po testu,
  • skuto lahko uporabite pasirano ali nepasirano.
  1. Skuto, sladkor zmiksamo, dodamo jajce, sol in olje in zmiksamo v zmes. Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo z žlico, dokončamo z rokami v testo.
  2. Testo naj počiva 20 minut. Ta čas pripravimo jabolka.
  3. Jabolka narežemo na tanke rezine, posladkamo in potresemo s cimetom.
  4. Testo razdelimo na dva dela in razvaljamo v krog 24 ali 26 cm. Krog razdelimo na 8 delov. Vsak del na sredini tri krat prerežemo.
  5. Širok del trikotnika namažemo z marmelado ( po želji), naložimo jabolka. Ožji del testa preložimo čez jabolka, špičko potlačimo pod testo.
  6. Vsak žepek namažemo z beljakom ali rumenjakom zmešanim z malo mleka.
  7. Pečemo na 180 stopinjah 20-25 minut oziroma dokler ne dobijo lepe zlate barve. Ohlajene potrosimo še s sladkorjem v prahu.

4 komentarjev

  1. Profilna slika odf Natalija Ajster
    Ko prerežemo testo, moramo zarezati preko testa?
    1. Maja said on februar 18, 2016
      Preko testa? Ne razumem čisto dobro :) v glavnem vsak trikotnik zarežeš 3x s tem da ne do konice trikotnika ampak tolko da se trikotnik še drži skupaj.
      1. Profilna slika odf Natalija Ajster
        Mislila sem s tem, da zarežemo skozi testo. Ne samo narahlo, ampak skozi. :)
  2. Kristina said on februar 19, 2016
    Danes poizkusili... Zelo enostavno, hitro in predvsem pa zelo okusno.. Priporocamo :-)

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.