Jabolčni žepki s cimetom

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
2 zavitek
listnato testo
4 velika
jabolka
1 velika
limona
1 čajna žlička
cimet
1 žlica
sladkor beli kristalni
1 veliko
jajce
2 žlica
mleko
4 žlica
sladkor v prahu
3 žlica
mleti mandlji
Jabolčni žepki s cimetom

Jabolčni žepki s cimetom so odlična sladica, ko želimo porabiti listnato testo ali pa imamo na voljo veliko jabolk, pa je naša naloga samo še kupiti listnato testo. Z listnatim testom je resnično enostavno pripravljati tako sladke kot slane jedi. Sama ga doma še nikoli nisem delala, zato vedno testo kupim. Lahko uporabite že razvaljano testo v zavitku ali pa kupite tistega iz skrinje. Če jabolk nimate, bodo verjetno najboljša alternativa sigurno hruške. 

Nasveti:

  • jabolka prelijemo z limoninim sokom, da ne porjavijo
  • od jajca potrebujemo samo rumenjak, ki ga premešamo k mleku
  • če nimate na voljo mandljev, uporabite sesekljane lešnike ali orehe ali pa žepke specite brez oreščkov
  1. Listnato testo razrežemo na kvadratke (10 x 10 cm).
  2. Pečico segrejemo na 200 stopinj C.
  3. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in jih narežemo na rezine.
  4. Te stresemo v skledo ter takoj zmešamo z limoninim sokom.
  5. Dodamo cimet in sladkor ter dobro premežamo. Porazdelimo jih na kvadratke listnatega testa, jih prepognemo v trikotnike ali štirioglate žepke.
  6. Robove dobro stisnemo s prsti in utrdimo z vilicami. Pomažemo jih z mešanico rumenjaka in mleka ter potresemo z mletimi mandlji.
  7. Žepke postavimo v ogreto pečico na sredino in pečemo cca 20 minut.
  8. Vzamemo iz pečice in posujemo s sladkorjem v prahu.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.