- Čas priprave
- 30 minut
- Čas kuhanja
- 20 minut
- Zahtevnost
- mala mal'ca
- Porcije
- 8 oseb
- Obrok
- Prigrizek
- Skuhal
- Datum objave
- 26/01/2016
- 1 ščepec
- muškatni orešček
- 1 čajna žlička
- šetraj
- 1 čajna žlička
- timijan
- 1 čajna žlička
- majaron
- 1 čajna žlička
- bazilika
- 1 ščepec
- poper
- 1 ščepec
- kajenski poper
- 6 strok
- česen
- 2 žlica
- sol
- 800 g
- čebula
- 350 g
- svinjsko pleče
- 1 kg
- svinjska jetra
- 300 g
- ocvirki

Ko si zaželimo domače paštete, je jetrna pašteta vsekakor dobrodošla. Osnovni recept za jetrno pašteto iz svinjskega mesa, sva skupaj z možem zasledila nekje na internetu. Vse skupaj sva malo prilagodila in dodala en kup začimb, ker jih preprosto obožujeva. In moram reči, da je jetrna pašteta zelo dobra - no vsaj tako pravijo vsi, ki so jo do sedaj poskusili.
Nasvet:
- pašteta je najboljša naslednji dan, ko se sestavine dobro predelajo
- če vam katera začimba ne ustreza, jo lahko tudi izpustite (v osnovi lahko uporabite samo sol in poper)
- pašteto shranite v plastične posodice ali steklene kozarčke in jih hranite v hladilniku - porabite jo v enem tednu
- če vam jetrna pašteta ostane, je ne zavrzite ampak jo lahko shranite v zamrzovalniku
- Sesekljaj čebulo in jo popraži na vročem olju. Dodaj na kocke narezano svinjsko meso in česen. Vse skupaj praži nekaj minut
- Dodaj na tanko narezana jetra in na hitro popeci.
- Meso, jetrca, ocvirke dobro zmelji v multipraktiku.
- Dodaj vse začimbe in dobro premešaj (masa mora postati lepo mazava).
Bodi prvi in pusti svoj komentar!
Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.