Jetrna pašteta

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
muškatni orešček
1 čajna žlička
šetraj
1 čajna žlička
timijan
1 čajna žlička
majaron
1 čajna žlička
bazilika
1 ščepec
poper
1 ščepec
kajenski poper
6 strok
česen
2 žlica
sol
800 g
čebula
350 g
svinjsko pleče
1 kg
svinjska jetra
300 g
ocvirki
Jetrna pašteta

Ko si zaželimo domače paštete, je jetrna pašteta vsekakor dobrodošla. Osnovni recept za jetrno pašteto iz svinjskega mesa, sva skupaj z možem zasledila nekje na internetu. Vse skupaj sva malo prilagodila in dodala en kup začimb, ker jih preprosto obožujeva. In moram reči, da je jetrna pašteta zelo dobra - no vsaj tako pravijo vsi, ki so jo do sedaj poskusili. 

Nasvet:

  • pašteta je najboljša naslednji dan, ko se sestavine dobro predelajo
  • če vam katera začimba ne ustreza, jo lahko tudi izpustite (v osnovi lahko uporabite samo sol in poper)
  • pašteto shranite v plastične posodice ali steklene kozarčke in jih hranite v hladilniku - porabite jo v enem tednu
  • če vam jetrna pašteta ostane, je ne zavrzite ampak jo lahko shranite v zamrzovalniku

 

  1. Sesekljaj čebulo in jo popraži na vročem olju. Dodaj na kocke narezano svinjsko meso in česen. Vse skupaj praži nekaj minut
  2. Dodaj na tanko narezana jetra in na hitro popeci.
  3. Meso, jetrca, ocvirke dobro zmelji v multipraktiku.
  4. Dodaj vse začimbe in dobro premešaj (masa mora postati lepo mazava).

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.