Kislo zelje s črno lečo

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
45 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
2 kozarec
voda
1 kozarec
črna leča
1 rezine
maslo
1 kg
kislo zelje
1 velik
korenček
1 kos
paprika
1 čajna žlička
majaron
1 čajna žlička
timijan
1 žlica
kurkuma
4 strok
česen
1 velika
čebula
Kislo zelje s črno lečo

Kislo zelje je tradicionalna slovenska jed, ki sem jo tokrat pripravila malo drugače. Rada eksperimentiram z drugačnimi okusi in sestavinami, ki so bolj zdrave za moje celice. Tako sem kombinirala lečo in zelje. Nastala je okusna jed za kosilo ali večerjo. Uporabila sem črno lečo, lahko pa izbirate tudi med rjavo ali zeleno. Toplo priporočam predhodno pravilno pripravo leče, kako, si lahko preberete TUKAJ. Zelje lahko operete pod tekočo vodo, v kolikor je preveč kislo. V tem receptu ga nisem, ker je bilo ravno pravšnjega okusa.

  1. Na večji rezini masla prepražimo čebulo do zlato rumene barve. Dodamo česen, kurkumo, timijan in majaron. Malo premešamo, da lepo zadiši po začimbah.
  2. Dodamo na kocke narezano zelenjavo ter malce prepražimo, nato dodamo še predhodno namočeno lečo ter kislo zelje. Dobro premešamo.
  3. Dodamo vodo, poper in sol.
  4. Na zmernem ognju kuhamo 45 minut.
  5. Dober tek ❤

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.