Kokosova presna pita

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
1 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
150 g
indijski oreščki
200 g
kokosova moka
1 žlica
kokosovo olje (za osnovo)
1 čajna žlička
vanilin sladkor
50 g
rožičeva moka
150 g
lešniki
50 g
mandlji
100 g
orehi
Kokosova presna pita

Tale recept sem si sposodila iz spletne strani Presno.si in ga malenkostno prilagodila glede določenih sestavin. Čeprav je drugačen od ostalih sladic, upam da vam bo všeč in ga boste preizkusili. Ljubiteljem kokosa bo zagotovo teknil! 😉

  1. Osnovo si pripravimo tako, da najprej zmeljemo orehe in madlje v moko. Nato jim dodamo rožičevo moko, zmlete orehe, vanilin sladkor in sol. Vse skupaj dobro premešamo v mešalniku ter dodamo žlico kokosovega (ali pa stopljenega masla ali mleko), da se masa sprime skupaj. Maso razporedimo po tortnem modelu (jaz sem uporabila model s premerom 20 cm) in ob robovih modela oblikujemo za dva prsta visok rob.
  2. Nato si pripravimo nadev. Najprej indijske oreščke zmeljemo v moko, jim dodamo kokosovo moko, stopljeno kokosovo olje, agavin sirup, vodo in vanilin sladkor. Premešane sestavine razporedimo po osnovi.
  3. Pito postavimo v hladilnik za vsaj eno uro. Pomembno je, da se strdi. Nato jo lahko okrasimo s celimi mandlji oz. kakor je vam ljubše.
  4. Dober tek! Saj veste kaj pravijo - presno ni stresno ;)