Korenčkov pire s piščancem

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
poper
1 čajna žlička
sol
250 g
piščančja prsa
2 žlica
paradižnikova mezga
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
1 žlica
olivno olje
1 kos
por
1 kos
paprika
2 kos
korenček
2 velika
krompir
1 žlica
kisla smetana
Korenčkov pire s piščancem

Ker imam zelo rada korenček, ga rada kombiniram v različnih jedeh. Tokrat sem pripravljala korenčkov pire s piščancem, čisto po trenutnem navdihu in sestavinah, ki sem jih imela pri roki. Vesela sem, ko lahko porabim zaloge, pa še kosilo je na koncu odlično izpadlo.  

Takšno kosilo je primerno tudi za naše najmlajše, saj lahko korenček lepo "skrijemo" v pire krompir. Če pa na koncu še spasiramo zelenjavo, s katero se je pekel piščanec, jih ta sploh ne bo motila.

Korenčkov pire s piščancem je še eno hitro pripravljeno kosilo, katerega lahko pripravite skupaj s svojimi malčki. Z veseljem vam bodo pomagali!

Nasvet:

  • korenček v pireju lahko zamenjamo s cvetačo ali ohrovtom lahko pa dodamo tudi bučke
  • namesto piščanca lahko uporabite tudi svinjino ali govedino (podaljša se čas kuhanja)
  1. Na kocke narezan korenček (1 kos) in krompir kuhamo v osoljeni vodi najmanj 15 minut.
  2. Med tem, ko se krompir kuha zrežemo por, papriko, korenček in piščanca. Vse skupaj dobro prepražimo na olivnem olju.
  3. Ko se meso in zelenjava obarvata, ju zalijemo z vodo in kuhamo 10-15 minut, da se vse skupaj zmehča in voda pokipi. Med kuhanjem solimo in popramo po okusu. Dodamo še mleto sladko papriko in paradižnikovo mezgo. Če želimo gostejšo omako dodamo malo moke.
  4. Ko sta krompir in korenček kuhana ju odcedimo, dodamo žlico kisle smetane in pregnetemo v pire krompir.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.