Kremna “krfjola” z začimbami

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Večerja
Skuhal
Datum objave
2 kozarec
cvetača
1 kozarec
sveži koromač
1 kozarec
rumena koleraba
1 čajna žlička
janež celi
1 čajna žlička
kumina cela
1 čajna žlička
luštrek posušen
1 čajna žlička
drobnjak
3 ščepec
sol
1 manjša
čebula
2 strok
česen
1 žlica
ghee ali navadno maslo
Kremna “krfjola” z začimbami

Obožujem kremne juhice ❤Hitro pripravljene in idealne za lahko večerjo ali kot predjed za kosilo. Nora sem na začimbe, ne samo zaradi božanskih okusov, ki jih dajo jedi, ampak zato ker lahko tudi zdravijo. Ali ste vedeli, da kumina deluje protivnetno in uravnava krvni sladkor? Kumina pa spodbuja proizvodnjo inzulina in prebavnih encimov, da se jed brez problema presnovi v naših prebavilih. Odlično, kajne!?

Posebej imam rada ghee, to je prečiščeno maslo, ki si ga lahko z lahkoto pripravite tudi sami. TUKAJ je recept, ki sem ga pripravila. Preberete si lahko tudi kako podpira naše zdravje. Okus jedi je bolj poln, maslenast, ki se kar topi v ustih.

  1. Narežemo vso zelenjavo na kocke ter sesekljamo čebulo in česen posebej.
  2. Na gheeju ali maslu prepražimo čebulo do zlato rumene barve. Dodamo česen, janež, kumino, luštrek in šetraj, da božansko zadiši.
  3. Dodamo zelenjavo in prepražimo, da se lepo prepletejo vsi okusi med seboj.
  4. Dodamo toliko vode, da pokrije vso zelenjavo. Pustimo cca. 8 minut, da zmerno vre. Nekaj minut pred koncem dodamo še sol.
  5. Odstavimo in počakamo nekaj minut, da se juhica ohladi in nato s paličnim mešalnikom zmešamo v gostejšo kremno maso.
  6. Serviramo in potresemo z drobnjakom. Dober tek ❤

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.