Kremna paradižnikova juha

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 žlica
smetana za kuhanje
2 žlica
parmezan
6 kos
paradižnik
1 ščepec
origano
1 strok
česen
10 g
maslo
Kremna paradižnikova juha

Kremna paradižnikova juha je odlična v pozno poletnem času, ko je na vrtu še precej svežega paradižnika. In kaj je boljšega, kot juha iz svežega paradižnika. Ta daje poseben vonj in okus, kar je pika na i, da je kremna paradižnikova juha na naši mizi odlična. Z rezino kruha jo lahko imamo kot samostojno jed ali pa kot predjed. S svojo barvo in okusom bo očarala tudi najmlajše, ki sicer paradižnika ne bi jedli. Za juhico potrebujemo dobrih 20 minut časa.

--

Prijazen nasvet:

  • gostoto juhe lahko reguliramo s smetano za kuhanje
  • serviramo jo lahko z nekaj kapljicami balzamičnega kisa in kruhovimi krotoni
  1. Na maslu prepražimo česen ter dodamo suh origano.
  2. Pražimo nekje 4 minute, da se česen lepo omehča, a pazimo, da ga ne porjavimo.
  3. Medtem paradižnike operemo, narežemo in zmeljemo v blender ter prelijemo v lonec.
  4. Na manjšem ognju kuhamo 5 minut.
  5. Juho zlijemo nazaj v blender, da se tudi česen lepo zmelje ter vlijemo nazaj v lonec.
  6. Dodamo dve žlici naribanega parmezana in eno žlico smetane za kuhanje.