Lažna madžarica

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
400 g
čokolada za kuhanje
250 g
margarina
5 žlica
sladkor
8 dl
voda
1 kg
Albert piškoti
1 l
sladka smetana za stepanje
Lažna madžarica

Tako enostavna pa še vedno tako dobra. Lažna madžarica je sladica, ki sem jo prvič jedla pri prijateljici in takoj sem vedela, da jo moram v kratkem pripraviti. 

Recept sem našla na srbski kulinarični strani (Coolinarika) in takoj sem ga preizkusila. Vsi, ki so jo poskusili so bili navdušeni. Tako, da jo zagotovo pripravim še kdaj.

Najboljše pri tej sladici pa je to, da je ni potrebno peči. Vse kar morate storiti je to, da jo pripravite prejšnji dan, da se čez noč dobro prepoji.

  1. Vodo, sladkor, margarino in 200g čokolade zakuhate v večjem loncu.
  2. Ko zavre lonec umaknete z ognja in dodate prepolovljene albert piškote. Narahlo premešajte s kuhalnico ali lopatko. Pustite, da piškoti vpijejo vso kremo.
  3. Zmes prelijete v pekač (30x40cm) in poravnate.
  4. Segrejemo sladko smetano (ne sme zavreti) in v njej stopimo preostalo čokolado. Glazuro nato prelijemo po zmesi in počakamo, da se vse skupaj ohladi.
  5. Postavimo v hladilnik (najboljše čez noč), da se vse dobro prepoji in ohladi.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.