Madžarica

Čas priprave
45 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
6 list
testo za madžarico
1 1/2 l
mleko, 3.5 %
120 g
koruzni škrob
250 g
čokolada za kuhanje
2 žlica
kakav
4 žlica
sladkor
250 g
maslo
100 g
temna čokolada, 53.8%
4 žlica
olje
Madžarica
Madžarica je odlično pecivo, ki pa vzame malenkost več časa. Listov za madžarico nisem delala, ker je priprava zelo dolgotrajna, zato sem jih kupila. Domači sploh niso opazili, da je bilo testo kupljeno. Sama nisem pristaš čokoladnih sladic, ampak tale madžarica je resnično enkratna. Domači so nad sladico ponoreli, zato sem komaj uspela narediti fotografijo. :)
Recept sem našla na kuharskem blogu 220 stopinj poševno.
Nasvet:
  • madžarico ves čas hranimo v hladilniku
  1. Najprej pripravimo kremo - v manjši posodi zamešamo koruzni škrob, kakav ter sladkor.
  2. Suhe sestavine premešamo z 0.5 dcl mleka (od 1,5 litra), da nastane gladka zmes.
  3. Mleko damo v lonec in ga skupaj s čokolado segrevamo do vretja.
  4. Preden mleko zavre, z metlico vmešamo suhe sestavine, ki smo jih primešali z mlekom. Mešamo, dokler se masa ne zgosti (kot bi kuhali puding).
  5. Pustimo, da se krema ohladi in vmes nekajkrat premešamo, da se ne naredi skorjica.
  6. V toplo kremo vmešamo maslo, ki smo ga narezali na manjše koščke.
  7. V pekač ali drugo posodo damo list za madžarico, prelijemo kremo in tako delamo, dokler ne porabimo vseh listov (6 listov, 5 slojev kreme).
  8. Zadnji list obtežimo (debela knjiga) in madžarico čez noč hladimo v hladilniku.
  9. Ohlajeno madžarico prelijemo s čokoladno glazuro - čokolado in olje raztopimo nad vodno kopeljo.
  10. Madžarico še za nekaj časa potisnemo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.