Makaronovo meso

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 manjša
čebula
1 strok
česen
500 g
mleto mešano meso
250 ml
paradižnikova omaka
4 žlica
paradižnikova mezga
1 čajna žlička
peteršilj
1 ščepec
majaron
400 g
testenine
Makaronovo meso

Makaronovo meso ali makaronflajš, kot ga doma poimenujemo je pri nas večkrat na meniju. Sploh takrat, ko ni nobene ideje, kaj pripraviti za kosilo in se na poti iz službe mimogrede oglasim še po mleto meso. Gre za preprosto in hitro pripravljeno kosilo v samo pol ure. Makaronovo meso postrežemo kot samostojno jed, zraven pa pri nas ne sme manjkati skleda domače zelene solate. 

Ker ni bilo na zalogi dovolj makaronov, sem uporabila še špagete in kosilo je bilo odlično. 

Nasvet:

  • če nimate na voljo sveže čebule in česna, uporabite čebulo in česen v prahu
  • če nimamo na voljo makaronov, lahko uporabimo tudi špagete, polžke
  1. Zavremo vodo za testenine in jih skuhamo al dente.
  2. Na maščobi prepražimo čebulo in česen in dodamo mleto meso.
  3. Začinimo z začimbami - sol, poper, majaron, peteršilj in dobro premešamo.
  4. Dodamo paradižnikovo mezgo in omako ter dobro premešamo.
  5. Ko se meso v omaki prekuha, dodamo še testenine in kuhamo še nekaj minut.