Makovo pecivo

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
25 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
5 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 čajna žlička
olje
4 dkg
maslo
8 dkg
jedilna čokolada
1/2 dl
rum
1 žlica
sladkor
1 dl
voda
2 dl
mleko
1 1/3 dl
olje
110 g
mleti mak
1 g
pecilni prašek
160 g
moka
2 žlica
rum
2 žlica
limonin sok
240 g
sladkor
1 g
vanilin sladkor
2 kos
jajca
Makovo pecivo

Makovo pecivo.. Ljubitelji maka se mu težko odrečejo, ker je rahlo in zelo dobro!

Pripomočki za pripravo peciva so: skleda za mešanje, mešalnik, tehtnica, papir za peko, pekač, kozica, žlica za mešanje, pečica, nož.

 

  1. Penasto zmešamo jajca, vanilin sladkor, dodamo limonin sok in rum.
  2. V maso dodamo olje, mleko, moko s pecilnim praškom in mak.
  3. Maso, ki ni tako zelo gosta, vlijemo v pekač obložen s papirjem za peko. V ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, cca 25 minut pečemo.
  4. Še vroč biskvit prelijemo z vodo, v kateri smo raztopili sladkor (1 žlica) in ji dodali rum (0,5 dcl). Ko se biskvit ohladi, ga premažemo z marmelado.
  5. V kozici stopimo čokolado, maslo (4 dkg) in dodamo žličko olja, da dobi preliv lep lesk.
  6. Še mlačen preliv prelijemo preko marmelade, razmažemo in pustimo, da se skoraj čisto ohladi.
  7. Še ne čisto ohlajen preliv (da ne poka) z nožem, katerega pomakamo v vročo vodo, razrežemo na poljubne koščke.
  8. Pecivo postavimo na hladno, da se čisto ohladi, čez nekaj časa ga z lopatko ali vilicami jemljemo iz pekača in postrežemo.